Aktiviteter Bildgalleri Länkar Kontakt

logo_klubb_2 bild.jpg

Pressrelease 2010-05-18

Vi på Hagbylunds Ridklubb har getts möjlighet att uppvakta Kronprinsessparet i samband med deras lysning. Detta äger rum på Slottet den 1 juni kl 14.15.

Vi är mycket glada över den inriktning de valt i sin Bröllopsstiftelse!

Hagbylunds Ridklubb bedriver ridskoleverksamhet i Täby Kommun. Vår verksamhet inriktar sig på barn (från 3 år och uppåt). Vår ledstjärna är att alla barn ska kunna vara med oavsett ålder och/eller diagnos/handikapp. Vi har en stor och härlig gemenskap i vår klubb där alla får vara med på alla aktiviteter, hopptävlingar där alla är vinnare, dressyrtävlingar med speciellt anpassade program för alla nivåer, ridläger samt avsuttna aktiviteter. Alla ges samma förutsättningar att utvecklas utefter sin egen kapacitet. På Hagbylund råder ingen hierarki, alla människor och djur är lika värda oavsett personlighet och kapacitet. På Hagbylund har vi 200 elever per vecka, varav 37 barn har någon form av handikapp. Av dessa 37 är 22 barn under 8 år!

Vi önskar ge Kronprinsessparet en av våra minishetlandsponnyer, Minigrisen, att stå under deras beskydd och att den i och med detta får bo kvar på ridskolan resten av sitt liv. Den blir då omdöpt till Kronprinsessparets Minigrisen. Minigrisen är en av våra allra bästa handikapp-ponnyer.

De barn som uppvaktar Kronprinsessparet i samband med överlämnandet har alla någon form av fysiskt eller psykiskt handikapp:

Jessica Lindström 14 år, Meja Nyström 9 år, Viktor Junell 10 år,

Carl-Gunnar Fors 5 år

Ridskolechef Christina Wicklund, Freja Björkgren (hästskötare), anhörig till Carl-Gunnar samt instruktör Maria Signarsson närvarar och ansvarar för barn och ponny.

Vad hände sen..... läs mer